keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesäistä pikaruokaa: NUUDELIKEITTOA!

Toisinaan myös kakkuilijankin vatsa kaipaa sokeristen herkkujen lisäksi ravitsevampaa apetta vatsan pohjalleen.Tänään tuntui siltä, että pitäisi siirtyä katselemaan vähän sitä lautasmallia tarkemmin. 
Rakastan aasialaista ruokaa, mutta tähän nälkään en löytänyt nopeasti tarpeeksi houkuttelevaa reseptiä netin ihmeellisestä maailmasta, joten varioin ruokamme samalla kun harhailin päämäärättömän oloisesti kaupassa, samalla kun vartija ihmetteli käsittämätöntä mutinaani miettiessäni aineksia :DOstin sitten mutu-tuntumalla vihannesosastoa tyhjäksi (vain kuvainnollisesti, pieni kori täyttyy nopeasti kasviksista).

Päätin tehdä nuudelikeittoa.
Itse nuudeli ja liemi tulivat samasta valmispussista, sen verran oli pakko luikerrella ohituskaistaa pitkin, sillä aika ei aivan riitä kaikkien vaiheiden alusta saakka valmistukseen, sudennälkäisten lasteni odottaessa kärsimättömästi ruokapöytään pääsyään tarhapäivän jäljiltä. :)

Ostin siis roiman annoksen Mama-nuudeleita (kana), purjon, punaisen ja oranssin suippopaprikan, kurkkua, limen sekä tuoretta persiljaa. Proteiinit tulivat broilerista tälläkertaa. Paistoin filé palat curryn, purjon, maustepippurin ja valkosipulin kera. Paiston loppuvaiheessa lisäsin n.tl sokeria ja hieman suolaa.

Nuudelit keittelin ohjeen mukaan ja valutin liemen erilliseen kattilaan. Suikaloin paprikat, kurkun ja purjon ohuiksi suikaleiksi ja paloittelin limen neljään osaan (jokaiselle yksi pala).

Mahtavan havainnolistava kuva lisukkeista :D


Sitten vain kippoon sopiva määrä nuudelia ja kerros kerrokselta laiteltiin lisukkeet päälle. Sitten kauhallinen mausteista lientä kuumana päälle, pinnalle revittyä persiljaa ja rutistus limen mehua.
Lapset rakastivat tätä ruokaa, se olikin varsinainen silmänilo katsella, ei melkein kehdannut alkaa syödä mokomaa ruokaa. :D
Ehkä seuraavaksi ehdin etsiä reseptiä hartaudella ja löytäisin jotain oikein kutkuttavaa, jota voisi kokeilla, lapset kun ovat myös persoja aasialaisen keittiön antimille. :)

Ruoka on hyvää, vai mitä. :P

2 kommenttia:

 1. Heips! Olen muuttanut blogini kanssa osoitteeseen.http://kakkustudiosuviekman.blogspot.fi/
  Jos haluat päivättää sen tuonne seurattuihin :) T: entinen CustomCakes nykyinen Kakkustudio Suvi Ekman

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään uuden osoitteen. On ollut niin kiire, etten ole lainkaan huomannut kommenttia, joten anteeksi kovasti kun on kestänyt.

   Poista