tiistai 1. tammikuuta 2013

Porkkanakku joulupöytään!

Joulupöytään on pakko aina saada porkkanakku, tai niin pikkusiskoni on päättänyt. :D
Tänävuonna päätin poiketa sen verran totutusta, että vastoin omaa mieltymystäni laitoin kakun pintaan ohuelti appelsiinimarmeladia ja sitten vasta kuorrutteen, normaalisti en laita sitä ollenkaan ja edelleen henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ilman on parempi, vaikka ei se pahaakaan ollut. :)


Kun teen porkkanakakun jouluksi, lisään taikinaan himppusen reilun maustemitallisen jauhettua neilikkaa. Se antaa jotenkin sellaisen mukavan säväyksen kakkuun, muttei maistu kuitenkaan läpi.
Kun teen porkkanakakun (tosiaan kakun, enkä leivoksia), on se mielestäni tehtävä 1,5vrk ennen tarjoilupäivää. Sen annataan olla pönöttää kylmässä, jolloin maku paranee ihan itsestään. Tarjoilupäivänä hoidetaan kuorrutteet sitten päälle ja aletaan herkuttelemaan. :P

Ohje löytyy täältä.
Samat ainekset, paitsi jos haluaa kokeilla tuota neilikkaa, sen voi lisätä. Myös appelsiinimarmeladin voi halutessaan lisätä ohjeeseen kuorrutteen kohdalle tai sen voi levittää vaikkapa kakun väliin.
Tällöin kakku leikataan kahteen osaan kun kakku on jäähtynyt uunista oton jälkeen.
Eipä tästäkään jäänyt kerrottavaa jälkipolville, kakku hotkittiin varsin ripeällä tahdilla parempiin suihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti