lauantai 8. joulukuuta 2012

Pikeeritiara

Se tosiaan onnistui, en olisi uskonut.
Lumiprinsessakakun pääkoriste pikeeritiara valmistui tänään. Yksi pieni kohta murtui, mutta se on helposti korjattavissa samalla kun asettelen tiaran kakun päälle. :)
Kakun luovutus on tänään päivällä, joten toivon koristeen pysyvän ehjänä siihen saakka, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu :D

Käytin tässä paksua pikeeriä, jonka saa aikaan yhdestä munan valkuaisesta ja n.4dl tomusokeria ja muutama tippa sitruunamehua.
Piirsin ensin mallin paperille ja kiinnitin sen teipillä 1,5l limupulloon. Paperin päälle kiinnitin vielä leivinpaperin palan ja sitten vain pursottamaan pientä tyllaa käyttäen. 
Kun tiara oli kuivunut tunnin verran, lisäilin vahvistus mielessä vielä pikeeriä kriittisiin kohtiin ja sitten lisäsin koristeet.
Tiara sai kuivua yön yli, jonka jälkeen oli irrotuksen vuoro.

Otin avuksi kuvassakin näkyvän pehmeän liinan. Asetin pullon päällä olevan tiaran "etuosan" liinalle ja laskin pöydälle. Varovasti leikkasin leivinpaperin auki ja nostin pullon pois, jolloin paperi irtosi lähes itsestään. Tässä vaiheessa murtui toinen tiaran sanka, joka oli jäänyt hieman liian ohueksi, mutta se on tosiaan helppo kiinittää pikeerillä uudestaan. 
Ja näin tiara oli valmis kaikkia omia ennusteitani uhmaten periaatteessa kokonainen, koska olin varma että koko komeus lahoaisi vähintäänkin tuhanteen palaan irrotuksen yhteydessä :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti