tiistai 27. marraskuuta 2012

Sitruunamuffinit




Näitä syötiin tyttären 3v synttäreillä. Visioin päässäni, että pakko saada pieniä pandoja piristämään tarjottavia, mutta lopulta aika alkoi käymään vähiin, joten ulkoistin pandan päiden pyörittelyn siskolleni. Saattoi jopa olla siskon ensimmäinen kerta, kun marsipaania työsti, ainakin epäröivästä ilmeestään päätellen silloisella hetkellä, kun iskin marsipaanit käteen ja käskin pyöritellä erikoikoisia palloja ja tehdä niistä pandan päitä ;D Onnistuivat paremmin kuin hyvin!

Tein taikinan perus muffini taikina ohjeella, johon lisäsin mauksi sitruunan mehua ja hieman sitruunaesanssia. Mitään eksaktia määrää on vaikea sanoa, koska käytin ihan "maunmukaan" meininkiä.
Vaahto on kermavaahtoa, johon lisäsin hieman keltaista pastaväriä sekä sitruunaesanssia.
Ohjekkin on summittainen, sillä paljon riippuu siitä, minka laatuista jauhoa käyttää (kyllä, karkeuksissa on eroa), sokerin kidekoko ja nesteen määräkin riippuu täysin siitä, miten paksuksi käyttämäsi jauho tekee taikinan. :) Kokeilemalla löytyy kuitenkin ne omat tarkemmat määrät.

Ohje:

Lämmitä uuni 180C

n.7dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
n.4dl sokeria
n.1,5dl voita
2 kananmunaa
1,5tl vaniljasokeria
n.3dl maitoa
(lisää halutessasi mukaan makua esim. makuesansseista tai sitruunasta, marjoista tms.)

Sekoita leivinjauhe ja suola sekaisin.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen.
Lisää sitten vuoroin jauhoa ja maitoa, koko ajan sekoittaen. 
Taikinan ei kuulu olla turhan tönkköä, muttei myöskään liian löysää.
Annostele leivosvuokiin ja paista 20-25min.

Koristele mielesi mukaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti