keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Röllikakku

Tässä tulee nyt kovasti  kuva toistoa, mutta tämä rakenne on vielä toistaiseksi vähän opetteluasteella, kyllä tämä tästä. :)
Röllikakku oli muistaakseni eräänlainen variaatio yhdestä hyydykekakku ohjeesta,  jonka alkuperää en valitettavasti enään muista.




Pohja (näitä tein 3kpl)


2 munaa
1dl sokeria
3rkl perunajauhoa
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2tl leivinjauhetta

Täyte

2 liivatelehteä
1/2 levyä valkosuklaata (panda)
1/2 rasiaa (100g) appelsiini tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5rkl appelsiinimehua
2,5dl Flora vispiä

Pohja:
Lämmitä uuni 175C. 
Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperi pala. Voitele paperi sekä reunat.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahdon sekaan siivilän läpi ja sekoita varoen tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 15-20min.

Täyte:
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Sulata suklaa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää suklaa sekä sokerit.
Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa.
Kiehauta mehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada sitten tuorejuusto-sokeriseokseen, muista sekoittaa hyvin.
Lisää kermavaahto varovasti käännellen.

Lisää täytettä puolet ja puolet kumpaankin kakun molempiin väleihin. Kostutus ei ole tässä kakussa välttämätöntä, sillä pohjat ovat erittäin mehukkaita jo itsessään. :)
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään 4h. 
Täytteeseen voi mielestäni halutessaan lisätä esim. persikkapalasia, appelsiinia, mandariinia, aprikoosia tms. 

Koristele mielesi mukaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti