torstai 22. marraskuuta 2012

Porkkanakakkua suupaloina


Taitanee olla yksi herkuimmista
leivonnaisista mitä tiedän. Kun malttaa vain viitsiä raastamaan porkkanoita, on kaikki vaiva ehdottomasti sen arvoista. :)

Uuni 200C
Paistoaika n.45min

200g voita/margariinia
2dl Fariini tai ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200g porkkanaa raasteena
3dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2tl inkivääriä
2mm kanelia

Kuorrute:
200g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1/2dl voisulaa
2tl vaniljasokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat hienolla terällä.
Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri keskenään.
Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja porkkanaraaste. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunissa n.45min.

(Tässä kuvassa jaoin taikinan muffinivuokiin, joten paistoaika ei ollut ihan sama, kuin jos olisin käyttänyt kakkuvuokaa. Pidä leipomusta silmällä ja kokeile tarvittaessa tikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää taikinaa painaessasi sen keskelle kakkua, on se valmis.

Eli mitä suuremmassa astiassa kakun paistat, sen nopeammin paistos kypsyy ja päinvastoin, näin yleistäen. :)

Kuorrute:

Vatkaa pieni hetki tuorejuustoa, jotta se notkistuu hieman. Sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja levitä/pursota kakun/kakkusten päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti