keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Macarons

Ensimmäiset koskaan tekemäni Macarons-leivokset. Alkuun hieman pelkäsin, ettei niistä tule ensi yrittämällä tuon taivaallista. Onnistuivat kuitenkin varsin hyvin ja olivatkin synttärijuhlien syötävistä menevin. :)





Ohje:
Uuni 150C
paistoaika 12-14min

3 valkuaista
hyppysellinen suolaa
50g hienoa sokeria
80g mantelijauhetta
230g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauho samaan kulhoon kolmesti.

Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi nostaen vatkaimen nopeutta hiljalleen.
Lisää puolet sokerista ja sitruuna.
Vatkaa 5min ja lisää loput sokerit. Vatkaa edelleen niin, että vaahto on paksua.

Lisää tomusokeri-mantelijauho seos muutamassa erässä sekoitellen VAROVAISESTI tasaiseksi. 
Tässä vaiheessa voi lisätä väriä jos haluaa. 

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota pellille sopivan kokoisiksi "napeiksi".
Kopsauta pelliä kerran pari, jotta ilmakuplat lähtevät ja jätä pöydälle asettumaan n. 1h ajaksi ja laita sitten uuniin.
Ole tarkkana paistoajan kanssa äläkä avaa uunia kesken paiston.

Täytä makusi mukaan, hillolla, kermalla, sulalla suklaalla jne. 

Nauti joka palasesta :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti