torstai 22. marraskuuta 2012

Hyydykekakku

Tämä vie kyllä kielen mennessään. Tätä on tullut tehtyä monet kerrat kotiin ja tuttaville, arkena ja juhlana.
Samasta ohjeesta muokkasin myös pojallemme Röllikakun. :) Koska itse pidän tämän kakun pohjasta kuin hullu puurosta, olen toisinaan tehnyt pohjan 1,5 kertaisena.





Pohja:

2 Munaa
1dl sokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3rkl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperi.
Voitele paeperi ja reunat.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoitellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175C uunissa 15-20min.

Mousse:
4 liivatelehteä
1 levy (200g) valkosuklaata
1 rasia (200g) appelsiinituorejuustoa
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3rkl appelsiinimehua
2,5dl Flora vispiä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto ja vatkaa suklaa sekä sokerit sekaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Kiehauta mehu ja sulata liivatteet siihen, sekoita tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto varovasti käännellen.
Kaada jäähtyneen suklaapohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4h, mielellään 24h.

Koristele persikkaviipaleilla.
Kiilteen saa aikaan Hyytelösokerilla paketin ohjeen mukaisesti. 

2 kommenttia:

  1. Eikö kakkupohjassa ole ollenkaan jauhoja?

    VastaaPoista
  2. Voi herttinen, nyt on sattunut painovirhepaholainen, kyllä taikinaan tulee perunajauhoja, muttei lainkaan vehnäjauhoja, korjaanpa reseptin kuntoon, kiitoksia huomautuksesta. :)

    VastaaPoista